Zomeractiviteiten Harz

De Harz is in de zomer de ideale plek om te bezoeken. Je kunt er wandelen, fietsen, motorrijden en genieten van talloze activiteiten.

Tijdens de voorzomer en zomer zijn er diverse activiteiten in de Harz waaronder een zeer groot Rockfestival genaamd ROCKHARZ festival, dit festival wordt iedere jaar in juni/juli georganiseerd.
Lees hier alles over het ROCKHARZ festival

Tevens is er ieder jaar op 30 april het jaarlijkse heksenfestival, dit vindt plaats op Hexentanzplatz.

Lees hier alles over het Heksenfestival in de nacht van 30 april op 1 mei.

Naast deze grotere activiteiten is de Harz de ideale plek voor de wandelaars, racefietsers en mountainbikers.

Wandelen

In de Harz zijn ontelbaar veel goed aangegeven wandelroutes aanwezig welke je langs idyllische plaatjes laten wandelen. In de zomer zijn 80% van alle skiliften actief, deze liftjes gaan naar de top van diverse bergen waarna je vanaf de top diverse wandelroutes kan lopen.

Hiernaast is er door de geschiedenis zeer veel te bewandelen. Harz kenmerkt zich door de scheiding tussen Oost en West Duitsland, zo is de gehele muur route te bewandelen en op enkele plekken zijn er nog restanten van de grens te bekijken.  

Hiernaast bieden de vele stuwmeren mooie aanzichten en met korte of lange wandelingen kom je op plekjes waar het nog mooier is. Zo is de Eckertallesperre alleen te bekijken door middel van een steile wandeling, maar het uitzicht mag er wezen!

Enkele bekende wandelroutes in de Harz zijn:

  • Liebesbankweg

Let wel op dat je altijd voldoende drinken bij je hebt. Hiernaast is er praktisch in geheel Harz een goede mobiele verbinding, in geval van nood is het dus altijd raadzaam een mobiel op zak te hebben.

Mountainbiken / Racefietsen

De Harz is is hiernaast in de zomer de plek voor een actieve vakantie, voor mountainbikers zijn er speciale skiliften waarop de fietsen kunnen worden gezet zodat er met de mountainbike de berg omhoog gegaan kan worden. Vanaf hier kan er dan worden gekozen voor een expert afdaling of voor een rustigere variant.

In de winter staan er files voor de liftjes met skiërs, in de zomer staan er files met mountainbikers. “Dat is natuurlijk ook wel weer bijzonder om mee te maken!”

Op praktische alle bergen zijn er voor mountainbikers speciale voorzieningen getroffen, denk hierbij aan speciale parcours met allerlei ruimte voor stunts.

Ook voor de mensen die geen speciale fiets hebben meegenomen is het mogelijk af te dalen. Zo is er in Braunlage de mogelijkheid met een grote step af te dalen.

Voor racefietsers is het ook goed vertoefen, diverse mooie beklimmingen van 15 tot 20% en de daarbijhorende afdalingen. Het gros van de wegen is in zeer goede staat.

Voor beide activiteiten raden we natuurlijk wel aan om met een helm eventuele andere beschermende kleding op de fiets te gaan!