Wintersport Harz

Wintersport in Harz is zeker een leuke ervaring, er zijn diverse pistes! Voor zowel skiers, langlaufers en snowboarders zijn er diverse pistes en parcours uitgezet om te genieten van de winterse activiteiten!

Skiers en Snowboarders

Harz beschikt over ongeveer ongeveer 50km skipiste, hier zijn de meeste mogelijkheden te vinden in Braunlage op de Wurmberg.

Enkele bekende dorpen in de Harz waar je goed van de winterse activiteiten kunt genieten zijn onder andere:

Torfhaus, Altenau, Bad Lauterberg,  Bad Sachsa, Braunlage, Clausthal-Zellerfeld, Hahnenklee, Hohegeiß, Lautenthal, Sankt Andreasberg en Schulenberg.

Langlaufen

Ook voor de langlaufer “Loipen un ski” is er voldoende te beleven, bij Torfhaus zijn diverse langlauf parcours. De langlauf parcours worden duidelijk en goed aangeveven via wijzering aan de zijkant van het parcour. In de winter is het erg mooi langlaufen door de dichte bossen van de Harz.

Langlaufen kan in Torfhaus, Bad Grund, Braunlage (populair), Buntenbock, Clausthal-Zellerfeld, Drei Annen Hohne, Hohegeiß, Lautenthal, Lautenthal, Sieber,  Sorge / Sophienhof, St. Andreasberg, Stieglitzecke, Stieglitzecke, Trautenstein, Wernigerode, Wildemann, Wieda en Wolfshagen.

Er zijn enkele 100km’s aan langlauf parcours uitgezet in de Harz, voor de langlaufer is er zeker wel wat te beleven!

Kerstmarkten

In praktisch alle dorpjes zijn er in de laatste weken van het jaar kerstmarkten te bezoeken. Onder het genot van een lekkere Braadworst en wat Gluhwein echte duitse gezelligheid ontdekken en beleven!

In de steden Braunlage, Goslar, Wernigerode, Altenau, Nordhausen en in Pullman City!

De mooiste en leukste kerstmarkt en zeker de moeite waard tijdens de kerstperiode is de kerstmarkt in Goslar!

Deze kerstmarkt bevindt zich op de historische oude markt van Goslar.